Fiets-Wandeldag Kasterlee - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fiets-Wandeldag Kasterlee

Fotos > 2015
 De fiets en wandeldagen samen met ons "Cardiab" team behoorden in het verleden steeds tot een van onze grootste uitstappen en zorgden voor sfeer en gezelligheid.
Wat zou het nu worden met de triestige weersvoorspellingen van onze meteo en het feit dat we toch met 61 hartvrienden op pad waren voor wandelen en fietsen in een streek die nog barst van het groen, veel bos en hei. De schrik om nattigheid zat er een beetje in.
Naarmate we Kasterlee naderden veranderde de hemel van grijs naar blauw en het was van alle gezichten af te lezen dat de weergoden onze kant zouden kiezen, optimisme troef. Zoals gepland, 9 uur stipt, iedereen present aan tafel voor een lekker ontbijt en zelfs al hadden we in de vroege uurtjes iets tussen de kiezen gestoken, altijd plaats voor een hapje meer....
Rond 09.40h alle fietsers startklaar voor hun voormiddagtocht, terwijl Louis zich ontfermde over de wandelaars met een trip naar De Molen in Kasterlee tegenover De Kabouterberg. Dirk nam de snelle fietsers op sleeptouw terwijl Louis Van Caesbroeck en François Van Straeten de "diesels" en elektrische fietsers mochten begeleiden. Dat deze mannen hun "verkenning" goed hadden voorbereid liet geen twijfel.
Vrij snel kwamen ze op rustige verkeersvrije wegen en namen nog een extraatje mee in het autoloze sport en recreatiedomein "Hoge Rielen" vroeger militair domein, nu eigendom van de provincie.
Wind in de rug en het milde zonnetje zorgden ervoor dat iedereen op zijn sterkst voor de dag kwam en onze eerste lus vrij snel werd afgelegd. We kwamen trouwens samen toe met onze snelle mannen maar die hun tellerke wees dan ook het dubbele aantal km aan.
Twaalf uur en tijd voor het buffet met de patron achter het fornuis (hier open haard en grill) terwijl we ons lieten bedienen van een lekkere aspergesoep. Zoals gewoonlijk vond iedereen zijn gading in de aangeboden buffetkeuze en was er meer dan voldoende.
Geen namiddagdutje maar verzameling om 13.30h voor de " grote" trip waarbij de fietsers iets verder in hun reserves gingen en Louis met autocar en wandelaars op stap ging naar geitenboerderij "Polle", zeer gekend in de streek. Zij kregen hier een rondleiding en wisten ons later alles te vertellen over de circa 500 geitjes die hier verzorgd worden en voor de nodige productie zorgen van zo'n 2500 liter melk daags. Vanzelfsprekend konden ze dan ook ijsjes, kaas en allerlei afgeleide producten proeven. Inmiddels was de wind erg in kracht toegenomen en voor de cyclisten was het alles uit de kast of de batterij halen tot deze laatste haar geest gaf, gelukkig heel dicht bij het eindpunt.
Eerst toch nog eens lekker verpozen in de "Molenstede" waar Bornem plots heel bekend overkwam bij de patron, wellicht door een oude liefde?? Eugeen zoekt het uit! Het ging allemaal toch weer zo snel voorbij en zoals voorzien mochten we ons om 17.30h aanbieden voor het warm avondbuffet dat al die verloren calorieën weer zou goedmaken.
Nog efkes blussen want we kregen het heel warm nu en met rode oortjes zakten we schoorvoetend af naar de autocar waar de chauffeur om 18.30 stipt rendez-vous gaf voor de trip huiswaarts met enorme file in Ranst (wegenwerken). Gelukkig was er een busstrook, de ontsnappingsroute voor kalme chauffeur Luc die ons veilig weer thuisbracht.
Bedankt iedereen voor het gezellig samenzijn met elkaar, begeleiders, verkenners, onze fotografen en alle medewerkers. Hop naar de volgende....
Tot binnenkort .Jeannine / Alfons.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu