Fietsen en Bowlingen - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fietsen en Bowlingen

Fotos > 2016
Ze waren schaars de zomerse dagen maar als de Hartvrienden een uitstap plannen is de zomerzon niet ver weg. Zo ook vandaag en onze wegkapitein François kon onder stralend hemelsblauw met18 vrolijke fietsers de weg op naar Dendermonde. Een rustig uitgekiend parcours, vooraf verkend en wind in de rug met als gevolg dat onze elektrische "trappers" veel batterij konden sparen.In Dendermonde kregen we dan nog het gezelschap van 7 hartvrienden die de verplaatsing met de auto gemaakt hadden wellicht om sterk aan de start te verschijnen van ons jaarlijks bowling-championship. Een bijzonder kwartet weduwen uit Mariekerke kon niet onopgemerkt blijven en verdient alle lof om zo maar voor de eerste keer deel te nemen tussen al die kampioenen van de vorige jaren. Die zouden ons toch niet komen aftroeven zeker?? Toen Alfons trachtte hen naar de verkeerde kleedkamer te sturen en diets maakte dat de schoenen het allerbelangrijkste waren om tot een goed resultaat te komen was het hek van de dam
.
Indeling der groepen, namen op het scherm en oef wat een ontlading om te kunnen starten met 20 deelnemers waarbij de adrenaline zichtbaar door de aderen gierde. Na de eerste set van 10 rondes waren er al duidelijk grote verschillen en tijdens de koffiepauze was er uitgebreid overleg omtrent zware en lichte ballen en ermee gepaard gaande pijnlijke spieren. Even massage met Nivea creme...? Laat maar 't zal toch niet helpen, 'k zal een pilleke pakken. De tweede ronde moest beter en zou het verdict bepalen omtrent de finale. Strikes, half strikes maar ook de goot was van de partij.
Er werd hard gestreden, veel gevloekt en goed gelachen maar de kampioen van vorig jaar Albert Janssens was niet te kloppen en kon de "Deustrofee" verzilveren. Proficiat!

Onder de olympische gedachte "deelnemen belangrijker dan winnen" brachten wij ook graag hulde aan onze 3 deelnemers met 85 jaar op de teller : Jeanne Hermans, Eugeen Delforge en Maurits De Wilde die we allen hierbij de "gouden bal" toekennen. Jammer was Maurits iets te vroeg weg voor de foto, we maken dat goed man. Vooraleer per fiets terug te keren gingen we eerst met zijn allen nog aan tafel en de patron moest versterking vragen om al die "dagschotels" tijdig te serveren.
In familiale sfeer werd er genoten van deze gezellige namiddag en een speciaal woord van dank meegegeven voor allen die voor de eerste keer deelnamen. Ook zij waren beslist een meerwaarde en we hopen hen volgend jaar terug te zien.
Bedankt ook alle aanwezige niet-deelnemers voor uw steun tijdens de wedstrijd, in het bijzonder Louis Van Caesbroeck en Julienne. We wensen jou het allerbeste toe en volgend jaar terug met ons in competitie.
Dank ook aan François Van Straeten die ons voor de terugtocht begeleidde langsheen Grembergen en Moerzeke om net op tijd de veerboot van 19.00h in Mariekerke te nemen waar we verder van elkaar afscheid namen. 
Nog even de uitslag :
1. Albert Janssens (233) 2. François Van Straeten (192) 3. Anita Rottiers (179)

Tot bij een volgende gelegenheid en alvast blijven trainen en bewegen.

Alfons

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu