Fietsen langs de Schelde - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fietsen langs de Schelde

Fotos > 2015
Buienweer en tal van onze fietsers op reis of andere verplichtingen deden ons vooraf vermoeden dat we wellicht deze trip zouden moeten uitstellen, maar bij de start aan het Sas van Weert boden zich toch nog 7 moedigen aan die van geen opgeven wilden weten.
Onder leiding van Louis Van Caesbroeck, die de tocht vooraf had uitgekiend konden we droog vertrekken richting Scaldiana Rupelmonde langs het ons vertrouwde dijkpad. Vanaf hier had Louis wel een nieuwe weg ontdekt doorheen de zogenaamde "Vloedbossen", ook de Rupelmondse Kreek genoemd, een ongerept natuurgebied waar tal van nieuwe fietspaden zijn aangebracht passend in het plan van de Deltawerken met overstromings- en getijdengebied.
Met de nodige windenergie in de rug raasden we vervolgens door de polders van Bazel vroegere eigendom van de burggraven van Wissekerke en waarvan het mooi gelegen kasteel als herinnering overblijft, inmiddels volledig gerenoveerd. Dichtbij, in brasserie-museum "De Schuur" hielden we onze eerste tussenstop en terwijl de waard onze bestelling noteerde passeerde een eerste serieuze plensbui. Van geluk gesproken of had Louis dit zo uitgerekend??
Na deze rustpauze en de onweerswolken grotendeels verdwenen fietsten we verder naar Kallebeek-veer waar de overzetboot als het ware op ons lag te wachten. Toen Rita van broek wou wisselen op de boot, regenkledij was te warm, moest Nicole haar bijstaan kwestie van het evenwicht te bewaren op de deining tijdens de overzet al was er ook wel een vriendelijke matroos die een handje wou toesteken.
Van hieruit ging het langs Hemiksem naar de volgende overzet in Niel maar alvorens de Rupel over te steken zouden Louis en Julienne ons nog verrassen met een extraatje in het aldaar gekende restaurant "Het Tolhuis". Na dit gezellig "onderonsje" konden we verder al moesten we net op de boot een tweede zware plensbui laten passeren, gelukkig zaten we hier ook in het droge op het water en was de bui van zeer korte duur. Via de passage Sas van Wintam richting Bornem en ondanks dedreigende wolken bleven we gelukkig van verdere nattigheid gespaard. Rita en Nicole verlieten ons aan De Notelaar om de terugweg naar Malderen ietwat in te korten. Zij verdienen wel de prijs van de strijdlust in deze etappe, samen met Greta die ook wel het beste van zichzelf had gegeven en nog vrij fris was op het einde. Verderop verlieten wij de Scheldedijk om via "Buitenland" naar Bornem terug te keren. Bewust dat we tussen de buien door hadden kunnen fietsen en daarbij veel geluk hebben gehad waren we allen tevreden dat we deze plus minus 40 km zo goed waren doorgekomen. Bedankt Louis en Julienne voor de verkenning vooraf, het nieuwe stroomgebied dat we mochten ontdekken en vooral het "extraatje" in Niel.
Ook al was de groep heel klein, het was bijzonder fijn.
Alfons/Jeannine


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu