Fietsen naar Hulst - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fietsen naar Hulst

Fotos > 2015
Reeds in de week-end krant vernamen we dat de modale Belg van deze vrije dag gebruik maakt voor een fietsuitstap of wandeling in zijn nabije omgeving temeer ook daar de handelszaken bij ons ook op deze dag gesloten zijn. Traditiegetrouw trokken wij met 24 Hartvrienden (mix van motoren, elektrische fietsen en pedaalridders) naar onze vaste bestemming in Hulst, aloude vestingstad, sedert verschillende jaren geliefd bij de Belgen.
Om 9 uur stipt vertrokken we aan het Landhuis van Bornem onder de goede zorgen van Louis VC en François VS die verder het tempo en dagindeling zouden bepalen. Het frisse ochtendgloren bracht vaart in de groep en na de slalom passage in Temse stoomden we vrij snel naar Sint-Niklaas via recreatiedomein "De Ster". Bij een gesloten overweg gaf Louis VC zijn geheim prijs en wist ons te vertellen dat er ook nog gedacht was aan een verrassing vooraleer we onze eerste tussenstop zouden bereiken.
En inderdaad bij de door ons al jaren gekende aardbeienboer te Sint-Pauwels stonden de tafels te blinken in de zon en werden we getrakteerd op aardbeien in witte of donkere chocolade, vakkundig bereid. Een heuse receptie in open lucht met de nodige uitleg over de aardbeien en veilingmarkten door de gastvrouw en gastheer met alle liefde voor de aardbei. Jammer dat we vooruit moesten kwestie van ons schema na te leven en zo gingen we dan op weg naar de tussenstop in Sint-Gillis Waas waar ook de eerste ontmoeting met onze trouwe volgers gepland was en het beste terras reeds ingenomen. Efkes bijtanken, sanitaire verplichtingen en ter elfder ure opstaan voor deel twee van onze heenreis. Ook hier aangename verrassing want de cyclo-cross van voorheen door het bos van Stekene, eertijds gepaard gaande met talrijke schuivers werd vervangen door een nieuw breed fietspad in rechte lijn, ze noemen dat tegenwoordig fiets-o-strade. Zodoende arriveerden we in feite een 10-tal minuten te vroeg bij ons gereserveerd restaurant "De Vest".
Geen nood, het klikt tussen ons en de uitbater en al enkele jaren worden we hier op zijn best gesoigneerd met een typisch Belgisch
3-gangenmenu. In de namiddag genoten we van een paar vrije uurtjes in Hulst waar alles op volle toeren draaide (bourgondisch spektakel in open lucht) om zoals afgesproken rond vier uur terug te keren naar Bornem. Op de terugweg hielden we nog halt bij onze aarbeienboer terwijl Irene er genoot van een zalige rug massage van onze Jef terwijl Lea een oogje dichtkneep. Maar hij kent er wat van want je zag die rugpijn zo verdwijnen. Deed hij zijn legerdienst bij de "médical"?? Op naar Resto "De Houtmuis" in Sint-Niklaas, gebruikelijke tussenstop met gereserveerde tafels, waar we samen nog genoten van een hapje en frisse pint en nog eens gezellig konden navertellen over de vroegere trips over dit traject. Terug naar onze vertrekplaats, zonder "drache national" deze keer wat niet zo gauw plaatsvind, zonder enige hinder of pech en met een temperatuur op maat, meer hoeven we toch niet. Bedankt Louis en François, de organisatie was top en de tevredenheid bij onze hartvrienden zeer groot.

Tot bij een volgende gelegenheid.
Jeannine / Alfons.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu