Fietsen Steenhuffel - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fietsen Steenhuffel

Fotos > 2015
 Een nieuwe lente, een nieuw fietsseizoen! Een staalblauwe lucht, volle zonneschijn wel een frisse wind maar toch prachtig fietsweer.
30 fietsers stonden klaar op de Sint-Amandse kade om naar Steenhuffel te vertrekken onder leiding van François en Louis.
We starten richting Briel tot “Den Amandus” daar links de scheldedijk af, voorbij de sporthal rechtsweg de spoorweg over en de verkavelingsbaan in. Dan de Provinciale baan over en via sluis(in de volksmond “slosie) naar Opdorp. Zo zijn we langs “De stenen Molen” naar Malderen gereden, over de spoorweg en dan direct links: een smal baantje naast het spoor.
Vandaar naar Steenhuffel Heide, Smisstraat en Gertrudeveld.
“Taverne Gertrude” is onze stopplaats om onze dorst te lessen en een beetje te rusten. Het was er zalig vertoeven in de tuin.
Na ongeveer een goed uur terug gestart langs de School en Brouwerij De Palm naar De Lakeman.
Wij op het fietspad en tegenliggers op de weg: twee paarden en het was te zien dat die ene haar paard niet onder controle had. Wat bleek: luttele minuten later kwamen achter ons twee op hol geslagen paarden zonder berijdsters. Louis Van Caesbroek heeft een poging ondernomen om die paarden te stoppen maar hij kon er niet bij. Die paarden zijn dan de Watermolenstraat ingelopen, die twee meisjes er achteraan. Wij zijn de Drietorenstraat ingereden, daar ergens zijn we linksaf geslagen en ergens onderweg aan onze linkerkant stonden de paarden en de meisjes thuis. Blijkbaar wisten die paarden hun weg naar hun stal. Eind goed al goed.
Zo verder via de Malderse elektriciteitscentrale en een stukje Lippelo, de Dendermondse Steenweg overgestoken en zo naar Nijven en Oppuurs naar taverne De Waggel in Sint-Amands waar de fietstocht eindigde.
François en Louis en de wegkapiteins: bedankt !!!
Het was een heel mooie fietstocht langs rustige wegen (vele voor ons ook onbekend).
Jef en Joske

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu