Kerstfeest - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kerstfeest

Fotos > 2015
Kerstfeest in Kloosterheide - 9 december 2015

De herdertjes lagen bij nachte en hadden hun schaapjes geteld....jawel met 112 waren ze deze keer teruggekeerd naar de grote kerststal zaal Kloosterheide nabij de abdij. Niet zozeer om te feesten maar eerder om de vriendschap en genegenheid met elkaar nog eens te delen en bij te kletsen over de gebeurtenissen van de laatste maanden. Langs bestuurszijde hielden we het bij het klassieke programma al worden de kosten er
ieder jaar niet minder op, vandaar ook onze aanbieding van truffels en marsepein bij de ingang waarvan de verkoop nog voortgaat de volgende weken.
Eens de plaatsen ingenomen en na verwelkoming van onze voorzitter gingen we van start met ons glaasje Cava als aperitief kwestie van de smaakpapillen en de tong een beetje los te maken terwijl Kurt de soep kon opwarmen. Natuurlijk mocht ook de Kerstman niet ontbreken en goed ingepakt -hij kwam uit het verre noorden- en met veel enthousiasme wist de Guy ons te verrassen met sfeervolle kaarsjes en speculoos. Tijd nu om wat versterking aan te brengen en de pompoensoep met spekjes ging ons menuke uit dagelijkse kost vooraf al werd er tussenin reeds menig pintje of wijntje besteld.
Aan de toog hadden we ons handen vol, al kregen we met de jetons aan de man gebracht door Albert, een steuntje van verlichting in de rug. Afsluiten deden we traditioneel met chocoladegebak en koffie om uit te kijken naar het amusementsprogramma. Het klokje tikte inmiddels 17.00h. Zes dames uit Zwijndrecht zouden ons overtuigen van hun liefde voor muziek met bij de aanvang een knipoog naar het franse chanson terwijl even later de omschakeling naar ietwat lichtere songs van o.a. Frans Bauer en Demis Roussos. Afwisselend met enkele sketches vol humor en klassieke songs van Barbara Streisand en Celine Dion konden zij ons gedurende twee keer driekwart uur in de ban houden. Het lijkt eenvoudig maar afgaand op de tekst en uitleg die we van hun begeleidster kregen gaan hier toch heel wat repetities en avonden van opoffering aan vooraf.
Zo ging deze namiddag weer heel vlug voorbij en hopen we dat iedereen tevreden naar huis is gegaan. Met de middelen ons beschikbaar doen we ons best om er een fijne namiddag van te maken in de hoop dat we U volgend jaar deze periode U allen weer gezond mogen begroeten. 
Tot bij een van onze volgende aktiviteiten.

Alfons/Jeannine

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu