Wandelen Hamme - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wandelen Hamme

Fotos > 2015
Het was al een tijdje geleden dat we nog naar den overkant bij de "Hamse Wuitens" op bezoek waren geweest maar geen nood, Eugeen had op verkenning geweest en ervoor gezorgd dat deze laatste wandeling van ons winterseizoen best zou meevallen.
Na de overzettocht vanuit Weert, met ludieke nieuwe veerman, konden we aan de slag met 15 trouwe wandelaars vanuit onze thuisbasis restaurant "Drijgoten". Schrale noordoostenwind bij 8 graden, echt nog geen voorbode van de lente, en onze" menners" Albert en Eugeen hielden het tempo verhoudingsgewijs toch iets warmer. Langsheen de Scheldedijk ging het richting Mariekerke voor een drietal kilometer om dan af te dalen naar het "Akkershoofd" of de polders van Moerzeke waar eertijds tal van vissersputten zijn ontstaan door de ontginning van turf.
Naar horen zeggen kwamen later enkele Brusselse hoofdstedelingen hier rond hun chalet of "résidence" bouwen waardoor er meerdere buitenverblijven ontstonden.
We konden er wel afstand van nemen hé Jefke, het was wel mooi om eens te bekijken maar toch zo eenzaam en den onderhoud zeg op onze leeftijd...? Langsheen de Binnendijkstraat, voorbij halverwege, keerden we stilaan terug op onze passen.
Onze gedreven gids had nog een verrassing in petto en op pure intuïtie gingen we nog een ommetje maken langsheen Vrouwenbroek en
Lippensbroek. Ja, zoek het maar eens uit, ter info voor degenen die het graag nog eens overdoen, "Vrouwenbroekdijkwegel" is de officiële benaming van dat stukje Crossroads.
Laatste kilometer ging in rondom een van de kleinste potpolders langsheen de Schelde en spoedig zouden we onze 13 trouwe volgers vergezellen in de nieuwe feestzaal van restaurant "Drijgoten" zodat we met 28 hartvrienden konden genieten van een welverdiende frisse pint of warme koffie al of niet met bijhorende pannenkoeken.
Caloriekes dat wel, het hoort bij de gezelligheid van vrienden onder elkaar als afsluiter van een aangename wandeling over 6,4 km en 1h40 min beweging op maat volgens onze fysieke paraatheid. Van harte bedankt iedereen voor uw aanwezigheid en vooral onze gids Eugeen die alles keurig had voorbereid.
Jeannine/Alfons.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu