Wandelen in Blaasveld - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wandelen in Blaasveld

Fotos > 2016
Wandelen in Blaasveld - 6 februari 2016

Winterweer zonder sneeuw maar na de zoveelste imposante week van regen en wind waren we toch gelukkig dat we nog eens in de frisse buitenlucht konden ademen en bewegen. Onze gids Albert had voor een natuurwandeling gekozen in"Het Broek" van Blaasveld, echter niet zonder grondige verkenning van de wandelpaden de voorafgaande vrijdag.
Op advies vooreerst van schoeisel veranderen en nadat Maria Boel ons nog even bezorgd kwam groeten konden we starten via een van de vele wandelpaden die het domein rijk is. Een aantrekkelijk wandelbos van 675 hectare met talrijke vijvers, veel water en groen. Albert had bij zijn verkenning zowat de meest droge (veilige) route uitgezocht zodat we eigenlijk een mix kregen uit de vier bewegwijzerde wandelpaden. De eerste bosrijke hindernissen genomen verschenen we vrij vlug aan de waterplas van Bloso Sportcentrum, beter gekend onder de naam "Hazewinkel". Indrukwekkend groot en de olympische roeibaan vormt regelmatig het decor voor internationale kampioen- schappen roeien, kano of kajak. We konden een hele tijd genieten van dit uitzicht al lieten de watersporters het momenteel wel afweten. Indoor en powertraining staan nu meestal op hun programma.
We zakten terug af naar het bos en kwamen aan de openbare sanitaire voorzieningen waar onze aandacht werd weerhouden door een aantal vogelkastjes tegen de gevel op naam gemaakt en gemerkt voor diverse vogels die hier thuishoren. We vervolgden onze wandelweg en gingen voorbij aan het "speelbos" waar bij lenteweer de schoolkinderen vaak op bezoek komen en zich terdege kunnen uitleven. Verderop ontdekten we nog een liefhebber van vogelkastjes die er zijn huisgevel mee "behangen" had in diverse kleuren, geen enkele bezoeker ging hier aan voorbij. Onze 5 km zaten erop na 1h20 wandelend genieten in de stilte van de natuur. Zoals vooraf afgesproken gingen we nu samen naar de "after-party" in 't Kasteeltje, de brasserie van Willy's Moustache een niet te vergeten Bornemse kastelein. Met 20 hartvrienden namen we bezit van de gereserveerde tafel om nog na te genieten en ons te versterken met de "extra large" pannenkoeken die hier tot ieders verrassing werden opgediend. Zat Albert hier voor iets tussen?? Werden er geheime afspraakjes gemaakt, wie zal 't zeggen. Feit is dat we door deze prima service lekker verwend werden aan schappelijke prijzen. Of we moeten teruggaan vroeg mijn buurman? Misschien wel, er zijn nog wandelpaden op overschot.Het deed ons ne keer deugd uit eigen omgeving te treden en 't wat verderop te zoeken. Albert van zijn kant had zijn best gedaan om 't zo aangenaam mogelijk te maken waarvoor van
iedereen van harte bedankt.

Alfons.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu