Wandelen in Buggenhout - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wandelen in Buggenhout

Fotos > 2015
Uiteraard veel belangstelling dezer dagen van pers en scholen voor " de week van het bos"
waarbij Vlaanderen massaal naar buiten komt, ten minste als het weer een beetje meezit.
Als we dan Jef en Joske voor de kar kunnen spannen als gidsen om met de Hartvriendenkring
daarbij aan te sluiten mogen we zeker niet mankeren.
Samengekomen op de parking van de taverne "Küssnacht" gingen zij voorop in hun vertrouwde omgeving van het Buggenhoutse bos met zijn prachtige varens en zomereiken voor een wandeling van circa 6 km, stipt gestart om 13.30h.
Langsheen de tennisclub van start gegaan konden we al vrij vlug genieten van de prachtige
herfstkleuren die het bos dezer periode zoal te bieden heeft ook al was de zon niet van de partij. Rustig aan en in alle stilte haspelden we dit eerste deel af om terug kennis te maken met de blote hemel ter hoogte van de garage Feyaerts. Terwijl Eugeen hier de gelegenheid te baat nam om enkele foto's te nemen arriveerden we vrij vlug in de veldweg "Achterdenken" om langs een voor ons onbekende zijwegel terug het bos in te duiken voor het tweede deel.
Viel op dat het hier wat drukker was met gezinsuitstappen en menig hijgende jogger die blijkbaar zonder adem zat om ons nog terug te groeten.Wij genoten op ons eigen tempo en vulden onze longen met de zuurstofrijke boslucht met een klapke en af en toe ne keer diep in te ademen. Naar het einde toe mochten we nog diverse groepen kinderen met hun begeleiders begroeten die in tegenovergestelde richting pas aan hun tocht begonnen.Bij onze tochten hoeft er ook nog wat gezelligheid en onder het motto "stappen en happen" hadden Jef en Joske ervoor gezorgd dat we in de "Küssnacht" terecht konden aan één en dezelfde gereserveerde tafel met 18 hartvrienden. Met een prima bediening en heel lekkere pannenkoeken mochten we zeker tevreden zijn in deze goed florerende zaak waar Remi, de broer van Eugeen Delforge, eertijds broodjes en gebak mocht leveren.
Het was een fijne namiddag geweest en bij deze mogen we onze gidsen danken voor de uitgestippelde wandeling en verdere culinaire afwerking.
Tot bij een volgende gelegenheid. Alfons.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu