Wandeling Bornem - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wandeling Bornem

Fotos > 2015
Wandelen in Bornem - 19 december 2015

Bijna een vaarwel aan 2015 gepaard aan onze laatste wandeling van dit jaar met samenkomst en vertrek aan het "Panhuis" te Bornem. Rekening houdend met de weersvoorspellingen waren we dit keer hoopvol naar de start getrokken voor wat het aantal deelnemers betrof, al was hier ook wat lobbywerk aan voorafgegaan!
En inderdaad onze gids Eugeen die telkens zijn best doet om er iets gezellig van te maken kon alvast tevreden zijn met 22 wandelaars voor zijn trip langsheen de Bornemse
"stille wegen". Bergop voor de opwarming langsheen Ploeg en Eggestraat kwamen we vrij snel in de Stenenmolenweg terecht die voor de meesten van ons tot hiertoe onbekend
verscholen bleef en nooit eerder bewandeld werd.
Naar het geschiedenisboek van onze gids heeft Bornem in vroegere tijden dus twee molens gekend , een houten en een stenen die allebei een straatnaam hebben meegekregen.
Langsheen het wandelpad De Geul, waar de kippen je voor de voeten lopen, kwamen we in het "Breeven" terecht, in deze wintertijd eerder oase van rust dan sportpark.
Ruimte en tijd om efkes uit te blazen en aan de sanitaire behoeften te voldoen.Langsheen het golfterrein en de achtertuin van Albert zetten we onze weg verder richting
Kluisstraat waar een woordje uitleg werd verstrekt over toekomstige bouwplannen in deze rustige omgeving. Eens de Kluishoeve gepasseerd en casa's van enkele ons bekende notabelen gingen we verder de dreef in die deel uitmaakt van het door de gemeente gemerkt "Natuurleerpad" waar af en toe de schooljeugd eens vogels komt spotten.
Met iedereen aan boord bereikten we zo terug de taverne "Panhuis" waar we nog 13 hartvrienden mochten verwelkomen zodat we met 35 aan tafel konden voor de pannenkoekenslag. Jammer dat we niet allen samen bij elkaar konden zitten maar dit kon onze Eugeen ook niet voorzien.
Naar onze mening verliep ook de bediening nogal stroef en duurde het een te lange tijd vooraleer de dorstigen gelaafd werden, gelukkig ging het voor de smaakpapillen iets vlotter met de pannenkoeken.
We zijn blij voor Eugeen dat we deze namiddag weer enkele uren met respectabel aantal samenwaren voor deze wellicht "warmste decemberwandeling" die we ooit gemaakt hebben.
Uiteraard dan ook een welgemeend dankuwel van alle aanwezige hartvrienden.

Alfons.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu