Win Je Rijk - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Win Je Rijk

Fotos > 2016
Voor deze spelnamiddag reden we langs open velden naar de Oppuurse parochiezaal terwijl we oog hadden voor de mooi ontluikende paasbloemen die her en der in onsgezichtsveld verschenen. Ook vandaag verwachten we heel wat hartvrienden voor dit evenement dat eerder een familiefeest mag genoemd worden. Onze hoop werd niet ontgoocheld want liefst 91 hartvrienden waren tijdig present om het beste van zichzelf te geven. Aanvangen met de nodige drankprovisie en jetonnekes afhalen bij Albert en Alfons, vaste kassiers van dienst. Louis VD gaf zijn pupillen dan ook de nodige tijd om aan hun dorstige behoeften te voldoen en zo werd het reeds vlug 14.15h vooraleer we van start gingen met dit competitief gebeuren.
Traditiegetrouw is er de prachtige fiets geschonken door onze sponsor "DANNY DE BONDT" en wij als vereniging hadden er extra ook nog eenzelfde type aan toegevoegd, hoofdprijzen die samen met de goed gevulde prijzentafels uitnodigden om de mouwen ne keer op te stropen. Aanvangen doen we bij het pottenkraam van Jan en Jeanke, generaals van het oude sterke ras want voortdurend bukken en potten opruimen kruipt niet in de kleren kan ik me voorstellen. Bij de Guy aan 't rad is 't iets rustiger en valt er altijd wel een extraatje te verdienen terwijl bij Louiske, Roza en Fran├žois eerder geluk en toeval de punten bepalen ondanks alle goede raadgevingen van die mannen.
Hoge en lage scores, elkaar wat jennen of opbeuren, zoeken achter de konijnenpoot in de zak, inmiddels genieten van een frisse Duvel of Leffe het hoort er allemaal bij, terwijl Albert de nodige meestal onverwachte fotoshots kon verzorgen. Na de eerste ronde voorop liggen en in de tweede ronde de klop van de hamer, 't was mogelijk want met de eindjump en punten van de "roulette" kun je er wel veel passeren.
Energie genoeg verspild en tijd voor de broodjes met koffie of thee terwijl in de coulissen naarstig wordt gewerkt door Bob en Marleen aan het samenstellen van de uitslag.
Apotheose blijft de trekking waarbij de onschuldige hand van Danny De Bondt niet minder dan twee laureaten kon gelukkig maken : Annie Teck en Josee Seghers. De Guy, van alle markten thuis, haalde het op punten voor Jefke Pauwels en Proske Cassimon maar echter geen verliezers vandaag want de bestuursleden konden tenslotte alle deelnemers met "waar voor hun geld" naar huis sturen. En tenslotte de prijs van de "deurwaarder", juiste gewicht of aantal kunnen schatten. Deze keer ging het om het aantal toffees in de glazen stulp waarond de hele namiddag werd gewikt en gegokt. Rottiers Anita troefde iedereen af en had het scherpste oog, zij volgt Maria Boel op en zo blijft het eigenlijk een vrouwen-onder-onsje. 
Blijkbaar zijn de mannen hier niet voor in de wieg gelegd. Dat we van deze namiddag een amusementsvol en gezellig samenzijn hebben gemaakt met talrijke opkomst maakt vooral de bezieler Louis Van Dam en familie gelukkig. Het was ons en velen niet ontgaan dat zij hier een groot deel van hun tijd en werk hebben ingebracht waarvoor uiteraard veel applaus en dank.

Jeannine / Alfons.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu