Win je Rijk - Hartvriendenkring Klein Brabant

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Win je Rijk

Fotos > 2015
Het wandelseizoen lag pas achter de rug en bij deze regenachtige lentedag (of eerder herfst) was het ideaal om een namiddag van gezelschapsspelen in te lassen als overgang naar ons fietsseizoen. Hoofdprijs is traditiegetrouw de spiksplinternieuwe fiets geschonken door de zaak
"DANNY DE BONDT" en wordt door velen onder ons dan ook als een kans gezien om ne keer van stalen ros te veranderen. Zo dachten de 94 hartvrienden althans die goedgemutst waren samengekomen in de verwarmde parochiezaal van Oppuurs.
Wanneer we echter de goed gevulde prijzentafel hadden bekeken en vaststelden dat de voorzitter als extra nog een hometrainer had voorzien konden we alleen maar besluiten dat er vandaag geen verliezers waren en iedereen tevreden naar huis zou gaan. Na de bevoorrading van "jettonnekes" bij Albert en Alfons en de aanschaf van de nodige "brandstof" was het aan onze trouwe soldaten Jan en Jeanke om met hun pottenkraam de eerste druk op te vangen.
Sterke rug deze mannen van het oude ras want voortdurend bukken en potten ruimen kruipt niet in de kleren kan ik me voostellen.
Bij de Guy aan het rad was het al iets rustiger en kon je al genieten van een extraatje terwijl bij Rosa, Louiske, Pierre en Fran├žois eerder geluk en toeval de punten bepaalden. Hoge en lage scores, hierbij elkaar wat opbeuren met de klassiekers als "Ongeluk in het spel is geluk in de ....." , konijnenpoot in de zak steken, genieten van een frisse Duvel of Leffe, het kon allemaal wat troost of soelaas bieden. Energie genoeg verspild, tijd voor de broodjes met koffie of thee terwijl in de coulissen naarstig werd gewerkt aan het samenstellen van de uitslag. Geen verliezers en met de hulp van Bob en Marleen konden de bestuursleden iedereen bedienen met een mooie prijs.
Apotheose bleef de trekking van de fiets waarbij de onschuldige hand van zaakvoerder Danny ervoor zorgde dat de fiets dicht bij de deur bleef en Louis Van Caesbroeck als laureaat werd uitgeloot.
Punten verzamelen is voor ons Jeannine geen probleem al zijn het er gewoonlijk van bij de bakker, beenhouwer of Colruyt. Deze keer had ze echter alle geluk aan haar zijde en op naam van haar echtgenoot Alfons wist ze het hoogste aantal punten te scoren zodat deze met de
hometrainer huiswaarts kon, netjes afgeleverd door Gaby en Maria waarvoor dank.
En tenslotte onze paastrofee... wie raadde het exacte gewicht van deze bijzondere paasklok?? Een hele namiddag gewikt en gewogen maar niemand die Maria Boel kon evenaren in wegen en schatten. Deze extra's aan allen van harte gegund sprak de voorzitter met hartverwarmend applaus uit de zaal bovenop. Als afsluiter nog snel enkele foto's van redacteur-fotograaf
Albert ten behoeve van onze trouwe sponsors en uiteraard ook een dankwoord aan allen die heel loyaal hulp hebben geboden bij bediening en opruim, vooral ook de dames in de kelder die na de vaat alles heel netjes terug hebben opgeborgen.
Dat we van deze namiddag een amusementsvol en gezellig samenzijn hebben gemaakt met talrijke opkomst maakte vooral onze voorzitter heel gelukkig, het was ons niet ontgaan dat hij hier een groot deel van zijn tijd en werk had ingebracht waarvoor uiteraard veel dank.

Jeannine / Alfons.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu